Als Islam Democraten krijgen wij in de aanloop naar de landelijke verkiezingen op 15 maart vaak de vraag op welke partij men moet stemmen. Wij hebben hierover het volgende standpunt:

Politieke initiatieven van onderop zijn belangrijk voor het vertrouwen van de burger in de politiek. Initiatieven van onderop – zoals van Islam Democraten – geven mensen die tot een minderheid behoren politiek een stem. In de landelijke politiek is dit niet anders. Gelet op de voortdurende polarisatie in de samenleving is het nu nodig om naast bruggen ook muren te bouwen. Deze muren geven grenzen aan. Grenzen op het gebied van fatsoen en gelijkwaardigheid: tot hier en niet verder. Muren die de grondwet en de rechtsstaat bewaken. Het lijkt namelijk de politieke norm te zijn geworden om voor moslims en minderheden uitzonderingen aan te willen brengen in de grondrechten van burgers.

Op 15 maart zijn de landelijke verkiezingen. Hierna gaat het nog een hele klus worden om een regeringscoalitie te vormen. Een ding is zeker. Het nieuwe kabinet zal een grote rechtse component bevatten. Een rechts component die de oproep tot gebed vanuit moskeeën maar “gejengel” vindt en die van mening is dat mensen die het niet eens zijn met hen maar het land uit moeten. Om de radicale verrechtsing van de landelijke politiek te stoppen is het nodig om te investeren in een politieke muur. Nee, het zal geen Mexico zijn die deze muur zal betalen maar dat zullen wij moeten zijn door middel van onze stem. Er is op dit moment maar 1 politieke partij welke geen draagvlak zoekt bij stemmers die vinden dat moslims en minderheden best aan vrijheid kunnen inleveren. Het stemadvies vanuit de Haagse politieke partij ‘Islam Democraten’ is dan ook: stem Denk, lijst 14.

Wij hopen dat jullie bewust zijn van de macht die jullie gezamenlijk hebben middels jullie stem en deze stem in zullen zetten om de positie van moslims en minderheden in Nederland te verbeteren en te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *