De gemeente Den Haag heeft meer dan 8 miljoen euro betaald voor onveilige parkeerautomaten. Door de verticale plaatsing van het pingedeelte en het ontbreken van een privacy kap zijn pincodes van een afstand van 5 meter af te lezen. De fractie Islam Democraten stelt het Haagse college schriftelijke vragen over de gebrekkige privacy van deze 8 miljoen kostende automaten.

“Het kan toch niet zo zijn dat honderden ambtenaren niet hebben kunnen bedenken dat dit type parkeerautomaat niet veilig is?”, aldus Adeel Mahmood, woordvoerder parkeren namens de fractie Islam Democraten. De fractie Islam Democraten maakt zich zorgen over de zorgvuldigheid bij de aanbesteding van de plaatsing en vernieuwing van de nieuwe parkeerautomaten. Volgens Mahmood moeten alle aanpassingskosten verhaald worden op de fabrikant.

De kwestie van de onveilige parkeerautomaten kwam aan het licht nadat Haagse burgers geklaagd hadden bij de fractie Islam Democraten. De fractie besloot middels haar eigen ISLD.tv Haagse burgers voor de camera om hun mening te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *