Moslims zijn niet het probleem in ‘De Vergeten Driehoek’ maar de moslim-haat binnen een deel van de hindoestaanse gemeenschap. De fractie Islam Democraten stelt schriftelijke vragen aan het college van Den Haag over dit gebrek aan religieuze tolerantie. Het college moet dialoog en tolerantie binnen de hindoestaanse gemeenschap bevorderen.

‘De Vergeten Driehoek’ kent de grootste hindoebasisschool van Nederland en een hindoetempel. Het gebied kent maar één moskee, de El Fath-moskee. Overigens geen salafistische moskee. De schrijver van het stuk in dagblad Trouw schreef minder dan een jaar geleden een stuk over een onderzoek naar de liefde tussen een deel van de hindoestaanse gemeenschap en de PVV. “[…]hindoes die de moslims zien als bezetters en onderdrukkers van hindoes, India en mogelijk straks de rest van de wereld als ze niet worden gestopt. Zij kregen dat mee in hun opvoeding”.

“Het artikel in dagblad Trouw is de uitkomst van eeuwenoude haat jegens moslims door een klein deel van de hindoestaanse gemeenschap”, aldus Kucuk, fractievoorzitter Islam Democraten. De fractie Islam Democraten heeft dan ook grote twijfels als het gaat om de objectiviteit van het artikel in dagblad Trouw.

2 gedachten over “Moslims niet welkom in ‘De Vergeten Driehoek’”

  1. Haat is niet alleen binnen de hindoe groepering, maar over de gehele Nederlandse gemeenschap. EN TERECHT!!! Jullie hebben zelf geen enkel respect voor andere geloven en culturen en dan verwachten jullie dat van derest?! Jullie zijn een stel ziele poten en barbaren! Jullie kunnen alleen jullie stem laten horen wanneer het in JULLIE nadeel is. Een tijd geleden werden de hindoe tempels en de bezoekers daarvan bekogeld met stenen en werder lastig gevalen door jullie zogenaamde moslim broeders! Waar waren jullie toen om jullie bek open te trekken? Laat staan nu er ook problemen zijn in de schilders wijk door de ortodoxe varianten van jullie. Het is jullie eigen schuld dat jullie gehaat worden! Jullie passen je nooit en nergens aan en helaas doen jullie er ook niks aan om jullie jongeren aan te sturen om eens iets goeds te doen voor de maatschapij ipv homo haat criminaliteit enz enz kortom jullie janken alleen wanneer het in jullie nadeel is!!! En ja ik ben een hindoe !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *