Gisteren was er grote paniek in politiek Den Haag. Moskee As-Soennah heeft voor haar conferentie eind deze maand een omstreden imam uitgenodigd om een lezing te komen geven. Deze imam, Mohamed Al-Maghraoui, zou volgens berichten, pedofilie aanmoedigen. Een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen de komst van deze imam en wil daarom dat hem de toegang wordt geweigerd tot Nederland. Wilders ging zelfs zo ver dat hij voorstelde de As-Soennah moskee te sluiten als de imam toch een lezing zou geven.

Grondslag

Binnen de hele discussie, of ja eerder gebrek aan, de neuzen stonden immers dezelfde kant op, ontbrak de juridische en democratische grondslag. Heeft de imam een strafblad? Heeft de imam kinderen misbruikt? Zijn er kinderen uitgehuwelijkt na de uitlatingen van de imam? Zal de imam oproepen tot het overtreden van de Nederlandse wetgeving tijdens zijn lezing? Alle vragen kunnen met ‘neen’ worden beantwoord. In het verleden waren voorstanders van pedofilie meermalen op tv te zien en te horen. Sterker nog, zij hadden het voornemen een politieke partij op te richten. Zij kregen alle politieke en publieke podia toegereikt om hun (verwerpelijke) mening te verkondigen. Dat is immers Nederland, vrijheid van meningsuiting, hoe verwerpelijk of schadelijk deze mening ook is. Zolang je de daad niet bij het woord voegt kun je in vrijheid ‘verwerpelijk’ zijn. Sterker nog, je kunt in vrijheid een ‘verwerpelijke’gedoogpartner van het kabinet zijn en in alle Haagse raadsvergaderingen ‘verwerpelijke’ uitspraken doen.

Alle katholieke kerken sluiten

Wilders gaf aan de As-Soennah moskee te willen sluiten als de omstreden imam toch een lezing gaat geven. In lijn met de argumentatie van Wilders zou je ook kunnen stellen dat alle katholieke kerken in Nederland gesloten moeten worden. In tegenstelling tot imam Al-Maghraoui, waarbij de daad niet bij het woord werd gevoegd, hij sprak immers van het uithuwelijken op jonge leeftijd en niet van seksuele gemeenschap op jonge leeftijd, voegden de vele katholieke geestelijken wel de daad bij het woord. Jarenlang zijn er over de hele wereld kinderen misbruikt, strafbare pedofilie, door katholieke geestelijken. Dit structurele en georganiseerde misbruik werd decennialang gedoogd door de kerken. Je zou het misbruik met permissie kunnen noemen. Deze vorm van georganiseerde misdaad kan natuurlijk niet onbestraft blijven. Als dit geen reden is tot sluiting van alle katholieke kerken in Nederland dan weten wij het ook niet. Om de slachtoffers tegemoet te komen zijn de moslimgemeenschappen bereid de katholieke kerken over te kopen om dienst te doen als moskeeën. De opbrengsten uit verkoop kunnen dan voor de volle honderd procent naar de slachtoffers gaan. Hoewel het voorgaande voorbeeld in de oren van velen belachelijk klinkt is het wel een voorbeeld die in tegenstelling tot de weigering van een visum voor imam Al-Maghraoui gestoeld is op juridische grondslagen. Misbruik is immers strafbaar en structurele institutionele gedoogstructuren neigen naar georganiseerde misdaad.

Openbare boekverbrandingen

De Haagse politiek; PvdA, VVD, CDA, SGP en PVV, zijn wat betreft hun oordeel over de vrijheid van meningsuiting niet anders dan de katholieke kerk die eeuwen geleden boekverbrandingen organiseerde. Vooruit lopend op de zaken moesten denkbeelden worden vernietigd of stop worden gezet. De mens is volgens deze visie immers inherent slecht. Vandaag de dag is het in hun ogen de moslim die inherent slecht is. Deze moet dan ook koste wat het kost tegen zichzelf beschermd worden. Immers, moslims zullen massaal meisjes van negen huwen als Al-Maghraoui een lezing komt houden in Den Haag. Wij zijn optimistisch gestemd over het denkvermogen van moslims. Al-Maghraoui is van harte welkom om een lezing te komen houden in Den Haag. Iemand op Facebook zei het in een discussie over deze kwestie treffend: “Voltaire zei ooit: “Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen”.”

5 gedachten over “Al-Maghraoui van harte welkom in Den Haag”

 1. بدأ الإسلام غريبا وسيعود غريبا كما بدأ فطوبى للغرباء قيل يا رسول الله من الغرباء؟ قال الذين يصلحون إذا فسد الناس
  أبشر أخي عبد الرزاق سيهزم الجمع ويولون الدبر

 2. Ik ben het eens met de stelling dat de vrijheid van meningsuiting in dit geval wordt beperkt; een slechte zaak. Voltaire’s aforisme is een ideaal naar mijn hart.

  De vergelijking met de katholieke kerk vind ik echter een slecht argument. Want hoewel het systematische kindermisbruik een direct gevolg was van de celibataire structuur van de kerk, heeft kinderhuwelijk op zich nooit deel uitgemaakt van de katholieke leer, noch zijn er (bij mijn weten) individuele priesters geweest die dit propageerden. Ze hebben dus nooit ‘de daad bij het woord gevoegd’, want er was geen woord dat opriep tot hun daad. Al-Maghraoui is daarentegen wel een voorstander van kinderhuwelijk.

  Overigens meldt de NOS: ‘De man is omstreden, omdat hij in Marokko huwelijken met 9-jarige meisjes zou hebben goedgekeurd en radicale preken geeft.’ Geen concrete stelling, maar wel de suggestie dat Al-Maghraoui dergelijke huwelijken wellicht in de praktijk heeft goedgekeurd (en dus de daad bij zijn woord heeft gevoegd).

  Opnieuw: ik vind dat de man een visum moet kunnen krijgen, maar de katholieke kerk heeft er niets mee te maken.

 3. En zo waren en zijn er nog miljoenen misstanden te vinden in de wereld. En die laten we maar gewoon gebeuren aldus de conclusie.

  Voltaire betrekken bij zo’n idioot stukje is min of meer een belediging voor de beste man.

  Het laaste nieuws; die griezel komt het land niet in. Misschien kan ie bij de voorzitter van de pedoclub in trekken. Die “tolereren” we ook hier in Nederland. Maar wel achter tralies.

 4. @Erik

  De passage met betrekking tot de katholieke kerk had betrekking op Wilders dreiging met het sluiten van de As-Soenna moskee. Als je al een moskee wilt sluiten vanwege de woorden die er wel dan niet uitgesproken worden dan zou je dus al helemaal katholieke kerken moeten sluiten waar ontucht met kinderen heeft plaatsgevonden. Immers daden wegen zwaarder dan woorden. Ik neem aan dat je het vanuit die redeneringswijze met ons eens bent…

 5. @admin

  Ik begrijp de redenering beter nu ik de alinea met uw opmerking nogmaals lees en ik kan me er ook beter in vinden. Het voorstel om de moskee te sluiten vind ik veel te ver gaan – maar dat is typisch Wilders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *