De Haagse Islam Democraten roepen Hagenaars op aangifte te doen tegen de gemeentelijke medewerkers van zwembad Zuiderpark die verantwoordelijk zijn voor de discriminerende en beledigende brief rondom de veronderstelde misstanden in dit zwembad. “Discriminerende en beledigende uitspraken zijn nooit en te nimmer een oplossing voor een probleem. Ambtenaren hebben zich te houden aan integriteitsregels en aan de wet”, aldus woordvoerder Cetinkaya. Volgens de Islam Democraten worden artikel 137c tot en met 137h en artikel 429 quater van het Wetboek van Strafrecht (WvSr) overtreden door de zwembad medewerkers.

De vermeende medewerkers van de gemeente Den Haag spreken over “moslim tuig” en bestempelen allochtone bezoekers die het zwembad bezoeken met een in hun ogen “dure auto” als criminelen. De Islam Democraten refereren naar de discriminatie aanwijzing van het Openbaar Ministerie welke het volgende stelt: “Iedere burger moet zich een volwaardig burger weten en voelen en gevrijwaard blijven van uitlatingen en handelingen die hem als lid van een vermeend minderwaardige groep bestempelen”.

Voor de Hagenaars die aangifte willen doen is de website www.discriminatiedoorambtenaren.nl opgericht met meer informatie en een standaard aangiftebrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *