Over ons

Islam Democraten

Islam Democraten is ontstaan door een groeiende behoefte aan een politieke beweging met een islamitische grondslag. De oprichting was een feit in 2006 en Islam Democraten behaalde toen voor het eerst een zetel in de Haagse gemeenteraad. Als eerste partij met een islamitische grondslag nam Islam Democraten in 2016 ook deel aan de Tweede Kamerverkiezingen .

Onze raadsleden zijn
- Hasan Küçük
- Tahsin Çetinkaya

Wat wij naast het raadswerk doen voor Haagse burgers en onze achterban

1Ombudswerk
Burgers en ondernemers helpen die er niet helemaal uitkomen met de gemeente. Bijv. mensen die een (dreigend) conflict hebben met de gemeente.
2Belangenbehartiging
Opkomen voor de belangen van moslims en hun organisaties in Den Haag. Bijv. opkomen voor het islamitisch onderwijs en de veiligheid van moskeeën in Den Haag.
3Organiseren van moslims in Den Haag
Het ondersteunen van groepen moslims die een gezamenlijk doel hebben. Bijv. ouders die verandering willen op de school van hun kinderen of in hun buurt.
4Maatschappelijke organisaties ondersteunen
Ondersteunen van islamitische organisaties bij professionalisering en groei. Adviseren en helpen bij het schrijven van brieven.

Nieuwsberichten

februari 21, 2018

Nieuwe peiling Den Haag

DEN HAAG – Als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden worden gehouden in Den Haag, zou de VVD de grootste partij worden. De liberalen zouden uitkomen op zeven […]
februari 16, 2018

Wethouder houdt vast aan naturalisatie op tijdstip moskeegebed

De naturalisatieceremonies in Den Haag blijven gewoon op vrijdag tussen 12.00 en 15.00 uur. Wethouder Rabin Baldewsingh is niet van plan ze naar een ander tijdstip […]
september 13, 2017

Actieplan participatie

Hoe is het mogelijk dat de inwoners van de kracht- en kantelwijken wel in staat zijn zich te organiseren en als zelforganisaties zonder subsidie panden te kopen en dagelijks te beheren maar voor het college is het allemaal erg moeilijk om deze mensen bij participatie te betrekken? Wij snappen het werkelijk niet", aldus Hasan Kucuk tijdens onze inbreng vandaag over het actieplan participatie.